duminică, 20 noiembrie 2016

România, țara mea - impresii

   Călătoriile sunt o bună ocazie de a cunoaște, experimenta și învăța lucruri noi. Fiecare călătorie aduce ceva valoros cu sine, și din fiecare experiență, plăcută sau neplăcută avem de învățat. Cu fiecare călătorie întreprinsă în afara României am învățat să apreciez mai mult țara mea, să trec peste prejudecățile și stereotipurile despre români. Nu am reușit să înțeleg de ce noi, românii, avem o imagine de sine atât de proastă și ne comparăm permanent cu alte națiuni. După cum bine știm nu există pădure fără uscături. Însă, de foarte multe ori ne sar în ochi aceste uscături și nu mai vedem pădurea care este imensă și frumoasă în comparație cu uscăturile. Ca orice popor avem și noi cusururile noastre, dar din păcate le acordăm foartă multă atenție și ne turnăm cenușă în cap. Ajungem să pierdem prea mult timp cu aceste gânduri și ne blocăm într-o mentalitate ce scade imaginea față de propria persoană și propria națiune. Dacă noi gândim și ne vedem în acest fel cum să ne perceapă alții mai bine? Acest tip de mentalitate se reflectă în modul de percepție al străinilor față noi ca popor. E timpul să ne privim realist, așa cum suntem, cu bune și cu rele. Odată ce acceptăm această realitate ne putem ridica și putem îndrepta lucrurile. Ne oprim la stereotipuri și facem afirmații neadevărate, dăm vina pe sistem, pe guvern, pe conducere și pe tot ce se poate. Ne trezim tânjind după vremuri apuse... „Ce a fost România odată!” Copleșiți de această nostalgie, trăim în trecut și nu mai facem nimic în prezent, dăm vina pe actualii conducători. Dar de ce nu ne întrebăm: Eu ca cetățean îmi fac treaba? Fac ce îmi stă în putere pentru țara mea? Viitorul poate fi determinat cu faptele de azi, din prezent și nu cu trăitul în trecut. Ajungem să particularizăm lucruri ce sunt specific umane. De curând am avut ocazia de a vizita Italia. La întoarcere, la aeroport aud o doamnă în spatele meu: „Vai ce se îmbulzesc! E tipic românesc!” Oare doamna nu a fost atentă că acest fenomen se întâmplă și în altă parte, chiar și în Italia.
Când vedem lucrurile negative, ar trebui să le vedem pentru a le îndrepta și nu pentru a critica țara cu mâinile în sân. Un popor nu e format doar din conducători ci și din cetățeni care uniți pot schimba lucruri, chiar și la nivelul conducerii. De ce ne văd străinii uneori cu ochi răi? Pentru că vocalizăm foarte mult lucrurile negative și mai puțin lucrile pozitive. Nu zic să ascundem mizeria sub preș ci să fim realiști, nu e România singura țară cu probleme în conducere, în societate. Ne plângem că nu putem circula în mijloacele de transport liniștiți din cauza cerșetorilor sau că cerșetorii din străinătate sunt români. Acest fenomen se întâmplă și în alte locuri și țin să precizez că nu sunt doar români. În multe cazuri suntem mai civilizați și mai ospitalieri decât cei pe care îi considerăm foarte civilizați. E momentul să ne privim în oglindă și să ne respectăm ca persoane individuale și cetățeni ai unei țări, România. Acest respect ne va pune în valoare așa cum suntem și va atrage și respectul cuvenit a celor din jur.
Ilona Bálint – Vicepreședinte Asociația Be You

Meda Park Winter Cup

     Meda Park Winter Cup e mai mult decât un turneu de baschet, e o stare de spirit, stare ce va fi scoasă în evidență de mulți tineri talentați care ne vor face pauzele minunate. Vom avea soliști live, trupă de percuție, beatbox, trupe de dans, parkour, demonstrații de judo, karate și lista rămâne deschisă deoarece din ce în ce mai mulți tineri vor să fie prezenți la evenimentul nostru.
Vom avea și o altă bucurie sufletească, cea a dăruirii, a Spiritului de Crăciun, prin care fiecare dintre noi poate fi parte din acțiunile Asociației Be You și poate dona pentru susținerea viitoarelor proiecte. Putem aduce și o jucărie sau un produs neperisabil, iar produsele strânse vor fi donate unor familii aflate în dificultate
Vor fi și concursuri pentru public, premii și multe alte surprize
Meda Park Winter Cup este un eveniment ce face parte din FIBA 3x3 World Tour iar punctele acumulate de jucători contează în clasamentul mondial FIBA.
Vă așteptăm în număr cât mai mare pe 17 și 18 decembrie la Sala Polivalentă din Târgoviște

BElieve in YOUrself! 

#MedaParkWinterCup 
#3x3Planet 
#AsociatiaBeYou
ÎNSCRIERE GRATUITĂ pe www.beyou.ml.